Paksoi die uitelkaar getrokken wordt

Hoe moet je paksoi snijden?

Paksoi of pak-choi is een knapperige bladgroente afkomstig uit Azië, die in salades, roerbakgerechten en stampotten gebruikt kan worden. De groente is het hele jaar door verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Van de paksoi zijn alle delen eetbaar, dus zowel de groene bladeren als de steel kan je opeten.

In deze how-to behandelen wij de manier waarop je paksoi het beste kunt snijden.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • Paksoi
 • Een snijplank
 • Een koksmes

Hoeveel tijd kost het?

3 minuten per paksoi

 1. Stap 1: De onderkant van de paksoi snijden

  Een paksoi waarvan de onderkant gesneden wordt

  Snijd allereest op ongeveer 1 centimeter van de onderkant van de paksoi. Door de onderkant eraf te snijden, kan je gemakkelijk de bladeren eraf halen.

 2. Stap 2: De bladeren van de paksoi verwijderen

  Een paksoi waarvan de bladeren eraf gehaald worden

  Nu kun je met gemak de bladeren van de paksoi verwijderen. Dit kan je met de hand doen. Was elke blad van de paksoi onder koud stromend water om alle modder te verwijderen. Zodra je dit gedaan hebt zijn er 3 verschillende manieren om paksoi te snijden. Je kunt zelf beslissen wat jij het lekkerste vindt bij jouw gerecht.

 3. Methode 1 - Stap 1: De paksoi in scheve rechthoeken snijden

  Een paksoi die in scheve rechthoeken gesneden wordt

  In methode 1 snijden we de paksoi in scheve rechthoeken. Leg je paksoi met de holle kant naar beneden gericht. Snijd nu met je mes in een schuine hoek de paksoi. Maak elke snede op ongeveer 1 centimeter van elkaar af. Vergeet niet om ook de groene bladeren van de paksoi mee te snijden, want ook deze zijn eetbaar en erg lekker.

 4. Methode 2 - Stap 1: De paksoi in twee delen snijden.

  Een paksoi die in twee delen gesneden wordt

  Als we de paksoi op manier 2 gaan snijden, dan snijden wij hem als het ware in kleine domino steentjes. Leg allereerst een blad met de holle kant naar boven. Snijd nu het blad in twee gelijke delen langs de lange zijde.

 5. Methode 2 - Stap 2: De paksoi in dominostenen snijden

  Een paksoi die in kleine dominostenen gesneden wordt

  Snijd nu het blad in kleine rechthoeken. Deze rechthoeken kan je als het ware vergelijken met kleine dominostenen. Vergeet niet om de bladeren mee te snijden, want ook deze zijn eetbaar.

 6. Methode 3 - Stap 1: De paksoi in drie delen snijden

  Een paksoi die in drie gelijke delen gesneden wordt

  In deze methode snijden wij de paksoi in kleine blokjes. Leg eerst een blad van de paksoi met de holle zijde naar boven gericht. Snijd nu de paksoi in drie gelijke delen langs de lange zijde.

 7. Methode 3 - Stap 2: De paksoi in blokjes snijden

  Een paksoi die in kleine blokjes gesneden wordt

  Snijd nu de paksoi in kleine blokjes. Deze blokjes moeten ongeveer 1 centimeter bij 1 centimeter zijn. Ook in deze methode moet je niet vergeten de groene bladeren mee te snijden, omdat ook deze eetbaar zijn.